skip to Main Content
U SINDIKATU JE SNAGA i ZAJEDNO SMO JAČI
Neovisni, Jedinstveni, Solidarni, Otvoreni, Humani, Transparentni
sufbih@gmail.com Tel: 033 207 024, Fax: 033 219 503
Sastanak U Orašju Sa Premijerom I SO

Sastanak u Orašju sa premijerom i SO

U Vladi Posavske županije odrzan je sastanak sa premijerom  Đurom Topićem, ispred sindikata prisutni predsjednik sindikata Samir Kurtović, predsjednik Sindikalne organizacije Danijel Dominković i Berislav Živkovic zamjenik predsjednika SO.
Otvoren je jako kvalitetan socijalni dijalog sa premijerom i prezentirane aktivnosti sindikata u cilju poboljšanja uslova rada, povećanja primanja i zaštite prava radnika. Otvoren je dijalog u vezi osnovice za 2024.godinu i Kolektivnog ugovora.
U narednom periodu se otvaraju pregovori i socijalni dijalog u cilju potpisivanja sporazuma o osnovici za narednu godinu i potpisivanja Kolektivnog ugovora za organe uprave i javne ustanove.

Također odrzan je sastanaka sa Sindikalnom organizacijom gdje je predsjednik sindikata prezentirao aktivnosti Centrale sindikata i strategiju za naredni period.

Zaključeno je da saradnja sa SO i predsjednikom Danijelom Dominkovićem je na visokom nivou, Centrala sindikata se stavlja na raspolaganje za svaku vrstu pomoci članovima sindikata.

Back To Top