skip to Main Content
U SINDIKATU JE SNAGA i ZAJEDNO SMO JAČI
Neovisni, Jedinstveni, Solidarni, Otvoreni, Humani, Transparentni
sufbih@gmail.com Tel: 033 207 024, Fax: 033 219 503
Sjednica KO SO KS

Sjednica KO SO KS

Dana 29.11.2023. godine održana je sjednica Koordinacionog odbora sindikalnih organizacija Kantona Sarajevo, kojoj su prisustvovali članovi i predsjednik Koordinacionog odbora, te predsjednik sindikata Samir Kurtovic i generalni sekretar Adil Aljić.

Na sastanku su rezimirane aktivnosti Koordinacionog odbora i sindikalnih organizacija u ovoj kalendarskoj godini, postavljeni prioriteti i ciljevi djelovanja u predstojećem periodu, verifikovani novi predsjednici sindikalnih organizacija kao i odluke Koordinacionog odbora koje su donesene u prethodnom periodu.

Na sastanku se također razgovaralo o trenutnim aktivnostima oko utvrđivanja osnovica za 2024. godinu, kolektivno pregovaranje, utvrđivanja otežanih uslova rada za pojedine kategorije radnika, pokretanja inicijative za dobijanje statusa službene osobe za radnike u javnim ustanovama iz oblasti socijalne zaštite i pokretanju inicijative za izmjene i dopune Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti FBiH.

Predsjednik Samostalnog sindikata, Samir Kurtović, je upoznao prisutne o aktivnostima vezano za utvrđivanje teksta i potpisivanje novog kolektivnog ugovora, i izazovima sa kojima se nosimo vezano za uvođenje nekih novih prava za radnike. Predsjednik Samostalnog sindikata je također upoznao prisutne sa aktuelnim dešavanjima i programima rada sindikata, mogućnostima uzimanja učešća u raznim programima, a sve u cilju stvaranja kvalitetnih pretpostavki za kvalitetan, transparentan i uspješan rad sindikata.

Predsjednici SO KO KS su imali priliku postavljati pitanja, gdje su dobivali adekvatne odgovore i upute kako sa poslodavcima voditi kvalitetan socijalni dijalog i poboljšati prava članova sindikata.

Sjednica je protekla na visokom nivou i dogovoren nastavak aktivnosti koordinacije KS i sindikalnih organizacija.

Back To Top