skip to Main Content
U SINDIKATU JE SNAGA i ZAJEDNO SMO JAČI
Neovisni, Jedinstveni, Solidarni, Otvoreni, Humani, Transparentni
sufbih@gmail.com Tel: 033 207 024, Fax: 033 219 503
Održana Osnivačka Skupština Sindikalne Organizacije Sudova I Tužilaštva Kantona Sarajevo

Održana osnivačka Skupština Sindikalne organizacije sudova i tužilaštva Kantona Sarajevo

Dana 09.02.2024. godine u prostorijama Kantonalnog suda u Sarajevu održana je osnivačka Skupština Sindikalne organizacije Sudova i tužilaštva Kantona Sarajevo, a kojoj je pristupilo 157 novih članova.

Skupštini su, ispred Centrale sindikata prisustvovali Samir Kurtović, predsjednik Sindikata, Enes Šabić, predsjednik Koordinacionog odbora Kantona Sarajevo i Adil Aljić, generalni sekretar sindikata.


Na skupštini su izabrani organi i tijela sindikalne organizacije.
U Sindikalni odbor SO izabrani su: Muris Lončarević, Srđan Roljić; Benjamin Hasanović; Alen Hamzić; Haris Hadžović; Mahir Helez; Mirha Hasečić; Admir Jarović i Boris Stojaković. Za članove Nadzornog odbora izabrani su:
Edin Kreho; Adnan Kurtović i Sevlija Gibanica.

Na prvoj Konstituirajućoj sjednici Sindikalnog odbora Sudova i tužilaštva Kantona Sarajevo, za predsjednika Sindikalnog odbora izabran je Muris Lončarević, a za zamjenika predsjednika Sindikalnog odbora izabran je Srđan Roljić. Predsjednik Nadzornog odbora Sindikalne organizacije sudova i tužilaštva Kantona Sarajevo biće izabran na prvoj konstituirajućoj sjednici Nadzornog odbora. Formirana su i druga radna tjela Sindikalne organizacije Sudova i tužilaštva Kantona Sarajevo sa ciljem pripremanja potrebnih materijala, radi daljeg sindikalnog organizovanja  i radi isticanja sindikalnih zahtjeva u cilju poboljšanja uslova rada, statusa i materijalne egzistencije uposlenika sudova i tužilaštva KS, kao i rada na otklanjanju uočenih nedostataka i određeni diskriminatorskih odrebih u postojećim propisima i internim pravilnicima.

Centrala sindikata ce pružiti punu podršku novoj sindikalnoj organizaciji u cilju poboljšanja prava i statusa uposlenika u sudovima i tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Back To Top