skip to Main Content
Neovisni, Jedinstveni, Solidarni, Otvoreni, Humani, Transparentni
sufbih@gmail.com Tel: 033 207 024, Fax: 033 219 503
Održan Radni Sastanak U Poreznoj Upravi FBiH

Održan radni sastanak u Poreznoj upravi FBiH

Predstavnici Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika Samir Kurtović, predsjednik, Nurida Đaferović, predsjednica Sindikalne organizacije Porezne uprave i Adil Aljić, generalni sekretar sastali su se dana 12.03.2020. godine u sjedištu Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine sa direktorom Porezne uprave Šerifom Isovićem, a radi unaprijeđenja dosadašnje saradnje i rješavanja određenih pitanja.  

Predstavnici Samostalnog sindikata iznijeli su probleme s kojima se susreću, a naročito nedostatak kvalitetnog Zakona o Poreznoj upravi, kojim bi se ova oblast adekvatno i trajno uredila u skladu sa evropskim standardima. Dogovorena je i izrada novog Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta, kako bi se prevazišle određene nedorečenosti u postojećem i poboljšali uvjeti rada i precizirao način nagrađivanja za uposlenike. Formirat će se radna grupa, uz učešće sindikata, koja će sačiniti prijedlog novog Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta i pregledati već ranije utvrđeni prijedlog Zakona o Poreznoj upravi, te dati svoje primjedbe i sugestije na isti. 

Na kraju, socijalni partneri složili su se da očekuju podršku i bolju saradnju na riješavanju iznijetih problema, od strane Vlade FBiH i resornog ministarstva. 

Back To Top