skip to Main Content
U SINDIKATU JE SNAGA i ZAJEDNO SMO JAČI
Neovisni, Jedinstveni, Solidarni, Otvoreni, Humani, Transparentni
sufbih@gmail.com Tel: 033 207 024, Fax: 033 219 503
Samir Kurtović Ponovo Izabran Za Predsjednika Sindikata Državnih Službenika I Namještenika FBiH

Samir Kurtović ponovo izabran za predsjednika Sindikata državnih službenika i namještenika FBiH

Na sedmom kongresu Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH koji je održan danas u Sarajevu za predsjednika tog sindikata ponovo je izabran Samir Kurtović za naredni mandatni period od pet godina.

Tokom izvještajno – izborne skupštine usvojen je petogodišnji izvještaj o radu organa i tijela sindikata, te izmjene Statuta sindikata. Također, izbrani su novi Upravni, Nadzorni odbor i šest komisija.

Ovaj sindikat nedavno je obilježio 32 godine postojanja. Sindikat okuplja članstvo zaposlenih u javnoj upravi Federacije BiH od nivoa općina, gradova, kantonalnih institucija, javnih ustanova, zavoda, agencija, pravosudnih institucija i organa Federacije BiH, te predstavlja vrlo kompleksnu organizaciju koja, kako je rekao Kurtović, zahtjeva i maksimalan angažman i posvećenost kako bi svih deset koordinacionih odbora i 194 sindikalne organizacije funkcionirale i u svakom momentu štitili prava i status članstva.

Kurtović je poručio da su sindikati veoma važna karika svakog društva i da je tamo, gdje su radnička prava bolje zaštićena, društvo prosperitetnije i bolje.

Back To Top