skip to Main Content
U SINDIKATU JE SNAGA i ZAJEDNO SMO JAČI
Neovisni, Jedinstveni, Solidarni, Otvoreni, Humani, Transparentni
sufbih@gmail.com Tel: 033 207 024, Fax: 033 219 503
Potpisan Sporazum O Utvrđivanju Osnovice I Boda Sa Vladom USK Za 2024.godinu

Potpisan Sporazum o utvrđivanju osnovice i boda sa Vladom USK za 2024.godinu

U Vladi USK potpisan je Sporazum o utvrđivanju osnovice i boda za period od 01.04.2024.god. do 31.12.2024.godine.

Nakon što su na 34. sjednici Vlade Unsko-sanskog kantona članovi Vlade Kantona dali saglasnost na Sporazum o visini osnovice i boda za obračun plata državnih službenika i namještenika u organima državne službe Unsko-sanskog kantona i zaposlenih u kantonalnim ustanovama kulture i Pedagoškom zavodu, danas je Ministarstvo pravosuđa i uprave organizovalo potpisivanje Sporazuma.

Sporazum su potpisali Dragan Polimanac, ministar pravosuđa i uprave u Vladi USK i predsjednik Koordinacije sindikalnih organizacija uprave Unsko-sanskog kantona Fazir Vukalić, u prisustvu premijera USK Nijaza Hušića te predsjednice Sindikalne organizacije kantonalnih organa državne službe USK Aldijane Majanović, predsjednika Sindikalne organizacije sudova i Tužilaštva Adema Šušnjara, predsjednice Sindikalne organizacije Općinskog suda u Bihaću Majde Korčić i predsjednika Sindikalne organizacije državnih službenika i namještenika Uprave policije MUP-a USK Mehmeda Osmanovića.

Navedenim Sporazumom su poboljšanja prava uposlenika državnih službenika i namještenika, sudova i tužilaštva, državnih sluzbenika MUP a USK, sa  posebnim osvrtom na kategoriju namještenika USK gdje je utvrđena osnovica 385,00 KM a bod 1,13 KM.

Back To Top