skip to Main Content
Neovisni, Jedinstveni, Solidarni, Otvoreni, Humani, Transparentni
sufbih@gmail.com Tel: 033 207 024, Fax: 033 219 503
Održana Redovna Sjednica Upravnog Odbora U Fojnici

Održana redovna sjednica Upravnog odbora u Fojnici

Upravni odbor Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika održao je redovnu 17. sjednicu u Fojnici. Na sjednici je donesena Odluka o stavljanju van snage ranije donesene odluke o održavanju Izvještajne skupštine i donesena je nova Odluka o novom terminu održavanja Izvještajne skupštine, a koja je planirana za 25.09.2020. godine u Fojnici, ukoliko to epidemiološka situacija u BiH bude dozvoljavala. Takođe, donesene su i odluke o održavanju Sindikalnih i Regionalnig igara u mjesecu septembru ako bude povoljna epidemiološka situacija. 

Upravni odbor je razmatrao i informacije o: Nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu; Nacrtu Zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca i Nacrtu Zakona o dopunama Zakona o vijeću uposlenika, te je donio slijedeće Zaključke:

  1. Odbacuju se sve tri ponuđene izmjene i dopune Zakona o radu, Zakona o reprezentativnosti sindikata i Zakona o vijeću zaposlenika, zbog načina, postupka i vremena u kojem se donose navedene izmjene i dopune.
  2. Imperativ u daljem radu SSS BiH jeste određivanje najniže plaće i Opći kolektivni ugovor.
  3. U skladu sa mogućnostima napraviti radni materijal Saveza sanacije privrede uzrokovane posljedicom korona virusom u namjeri očuvanja radnih mjesta.

Back To Top