skip to Main Content
Neovisni, Jedinstveni, Solidarni, Otvoreni, Humani, Transparentni
sufbih@gmail.com Tel: 033 207 024, Fax: 033 219 503
Novoizabrani Predsjednik Sindikalne Organizacije JP TVSA I Predsjednik Samostalnog Sindikata Samir Kurtović Održali Sastanak Sa Direktoricom JP TVSA Duškom Jurišić

Novoizabrani predsjednik Sindikalne organizacije JP TVSA i predsjednik Samostalnog sindikata Samir Kurtović održali sastanak sa direktoricom JP TVSA Duškom Jurišić

Predsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u FBiH Samir Kurtović i novoizabrani predsjednik Sindikalne organizacije JP TVSA Edmir Džido u prostorijama TVSA, održali su 23.12.2020. godine prvi radni sastanak, nakon izbora novog rukovodsva SO JP TVSA sa direktoricom JP Televizija Kantona Sarajevo, Duškom Jurišić.

Sindikalna delegacija upoznala je direktoricu TVSA sa promjenama na čelu sindikalne organizacije. Predsjednik Kurtović, istakao je kako očekuje da će novo rukovodstvo i organi SO JP TVSA imati bolju i uspješniju saranju, a na obostrano zadovoljstvo i u općem javnom interesu.

Direktorica JP TVSA Duška Jurišić naglasila je kako u izradi novog Pravilnika o sistematizaciji radnih mijesta želi postići partnerski odnos sa Sindikatom, te očekuje od predstavnika Sindikata da aktivno uzmu učešće u izradi novog Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta, shodno zakonskim propisima i postojećem Kolektivnom ugovoru.

Predsjednik SO JP TVSA Edmir Džido, upoznao je direktoricu Jurišić sa provedenim izborima za predsjednika SO JP TVSA i istakao da je Sindikat spreman aktivno, kao partner u socijalnom dijalogu, konstruktivno učestvovati u izradi novog Pravilnika o radu i sistematizaciji radnih mjesta, kako bi se poboljšao cjelokupan radni ambijent i dostigao veći nivo prava svih uposlenika.

Takođe, posebno ističemo da je izborom novog predsjednika i Sindikalnog odbora JP TVSA, Sindikalnoj organizaciji pristupilo 14 novih članova, što je za svaku pohvalu.

Na inicijativu SO JP TVSA, granski Sindikat će na Sjednici ESV FBiH uputiti zahtjev da se COVID -19 proglasi profesionalnom bolešću za medijske radnike, a koji su na isti način kao i medicinski radnici i policajaci aktivno, kroz svoj posao, bili direktno izloženi mogućoj zarazi Corona virusom.

Do sada je oboljelima od COVID-19, ali i onima koji su zbog „sumnjivih kontakata“ morali u izolaciju isplaćivano 80% plaće, čime su materijalno, na određen način kažnjeni za svoj savjestan, odgovoran i požrtvovan rad svo vrijeme koliko traje pandemije.

SO JP TVSA uputit će inicijativu ESV FBiH, čiji je član i predsjednik Samostalnog sinidkata državnih službenika i namještenika u FBiH Samir Kurtović, da se svim medijskim radnicima oboljelim od COVID-19, kao i onima koji su bili primorani ići u izolaciju, zbog kontakata prilikom profesionalnog obavljanja radnih zadataka, isplaćuje 100% plaće dok traje bolovanje ili period izolacije.

Back To Top