skip to Main Content
U SINDIKATU JE SNAGA i ZAJEDNO SMO JAČI
Neovisni, Jedinstveni, Solidarni, Otvoreni, Humani, Transparentni
sufbih@gmail.com Tel: 033 207 024, Fax: 033 219 503
Svečano Potpisivanje Sporazuma O Osnovici I Bodu Za Obračun Plaća Za 2023. Godinu

Svečano potpisivanje Sporazuma o osnovici i bodu za obračun plaća za 2023. godinu

U Vladi Federacije Bosne i Hercegovine,  dana 19.12.2022. godine u 12, 00 sati, održano je svečano potpisivanje Sporazuma o osnovici i bodu za obračun plaća za 2023.godinu kojim je utvrđena osnovica u iznosu od 385,00 KM i bod u iznosu od 1,00 za obračun plaća u organima vlasti Federacije BiH.

U ime Sindikata državnih službenika i namještenika u FBiH, Sporazum je potpisao predsjednik Sindikata gosp. Samir Kurtović, a za Vladu Federacije BiH gosp. Fadil Novalić, premijer.

Svečanom činu potpisivanja svojim su dolaskom uveličali ministrica Federalnog ministarstva finansija gđa. Jelka Miličević, ministar Federalnog ministarstva pravde gosp. Mato Jozić, ministar Federalnog ministarstva rada i socijalne politike gosp. Vesko Drljača, ministar Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova gosp. Aljoša Čampara, direktor Federalne uprave policije gosp. Ensad Korman kao i članovi federalnih organa uprave Sindikata državnih službenika i namještenika u FBiH.

Nakon potpisivanja Sporazuma, predsjednik sindikata gosp. Samir Kurtović, izrazio je zadovoljstvo za saradnju pregovoračkih timova obje strane, odličan socijalni dijalog i razumijevanje od strane Vlade FBiH, pogotovo u dijelu dodjele jednokratne novčane pomoći u  znosu od 1080, 00 KM, koju su dobili zaposlenici federalnih organa uprave u vidu pomoći zbog povećanja indeksa potrošačkih cijena.

Back To Top