skip to Main Content
U SINDIKATU JE SNAGA i ZAJEDNO SMO JAČI
Neovisni, Jedinstveni, Solidarni, Otvoreni, Humani, Transparentni
sufbih@gmail.com Tel: 033 207 024, Fax: 033 219 503
Sjednica Sindikalne Koordinacije HNK

Sjednica Sindikalne Koordinacije HNK

Danas je u Mostaru održana sjednica Sindikalne Koordinacije HNK, gdje je pored predsjednika KOO HNK Marinka Petrića bili prisutni predsjednici Sindikalnih organizacija KOO HNK, ispred Centrale sindikata bio je prisutan predsjednik sindikata Samir Kurtović.

Predsjednik sindikata je prezentirao aktivnosti Centrale sindikata sa posebnim osvrtom na novi Federalni Kolektivni ugovor i pristupom opcina, gradova i Vlada Kantona.
Predstavnici sindikalnih organizacija su imali priliku postavljati pitanja gdje je predsjednik sindikata davao kvalitetne odgovore i upute kako postupati da se zaštite i poboljša status uposlenika gdje su posebno izdvojene Javne ustanove koje su u sastavu grada Mostara. Predsjednik sindikata je informisao da je danas odrzan i sastanak u JU Dječi dom Mostar, gdje su utvrđena izuzetno slaba primanja uposlenika gdje bi pristup Kolektivnom ugovoru otvorio i riješio mnoge probleme koje imaju.

Obzirom da je na sjednici KOO HNK 2022.godine kada je izabran predsjednik KOO HNK Marinko Petrić donesena Odluka da isti bude predsjednik KOO do odlaska u penziju a obzirom da je Marinko otišao u penziju 31.12.2023. godine na današnjoj sjednici KOO HNK  za novog predsjednika KOO HNK jednoglasno je izabrana Ivana Marić predsjednica SO grada Mostara. Predsjednik sindikata Samir Kurtović se zahvalio Marinku Petriću na dosadašnjem radu i čestitao Ivani Marić na novom izboru za predsjednicu KOO HNK. Ivana Marić se zahvalila na izboru i obecala da se nastavi kvalitetan rad KOO sa posebnim osvrtom za nove SO i nove  članove sindikata. Marinko Petrić je na današnjem sastanku informisao KOO da je učlanio 13 novih članova  vatrogasaca grada Mostara.
Donesen je zaključak da se u narednom periodu održe edukacije članstva u Mostaru u cilju informisanja i uključenja novih članova sindikata.

Back To Top