skip to Main Content
U SINDIKATU JE SNAGA i ZAJEDNO SMO JAČI
Neovisni, Jedinstveni, Solidarni, Otvoreni, Humani, Transparentni
sufbih@gmail.com Tel: 033 207 024, Fax: 033 219 503
Sastanak U Ministarstvu Za Rad, Socijalnu Politiku I Izbjeglice Vlade ZDK

Sastanak u Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Vlade ZDK

U prostorijama ministarstva za rad, socijalanu politiku i izbjeglice Vlade ZDK, održan je sastanak u kojem su učešće uzeli Antonio Šimunović ministar, Dijana Dedić sekretar ministarstva, Edin Arnaut pomoćnik ministra ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK. Pored ministra i resornih uposlenika ministarstva na sastanaku je bio i V.D. Direktor  JU Centar za djecu i odrasle sa posebnim potrebama ZDK, Admir Hasić.

Ispred sindikata prisutan je bio Samir Kurtović predsjednik sindikata, predsjednik Sindikalne organizacije SO Nedim Patković, predsjednica koordinacije ZDK Melisa Isaković.

Tema sastanka je poboljšanje plata za uposlenike Javne ustanove, usklađivanje dodataka na platu, zakonsko rjesenje navedene JU u cilju da uposlenici budu budzetski korisnici.

Predstavnici sindikata su prezentirali stanje uposlenika, primanja, uslova rada i strateški ciljeva radi poboljšanja primanja za uposlenike JU.

Ministar Šimunovic je kroz jako kvalitetan socijalni dijalog predstavio da ce budžet za narednu godinu biti stabilniji i povećan za JU i da bi plate bile usklađene sa rastom indeksa potrošačkih cijena. VD direktor je predlozio da se formira radna grupa koja bi napravila analizu statusa u budućnosti navedene JU.

Donesen je zaključak da se formira radna grupa u cilju rješenja i poboljšanja JU i uposlenika koji rade jako teške i zahtjevne poslove. Usklađeno je povećanje plata u narednom periodu po zahtjevu SO.

Sastanak je bio na visokom nivou i dogovoren nastavak saradnje.

Back To Top