skip to Main Content
U SINDIKATU JE SNAGA i ZAJEDNO SMO JAČI
Neovisni, Jedinstveni, Solidarni, Otvoreni, Humani, Transparentni
sufbih@gmail.com Tel: 033 207 024, Fax: 033 219 503
Sastanak U KJU Gerontološkom Centru Sarajevo

Sastanak u KJU Gerontološkom centru Sarajevo

U prostorijama KJU Gerontološkog centra Sarajevo održan je sastanak sa direktorom Mirzom Musa i predsjednikom UO Zlatanom Velić  Javne ustanove.

Ispred Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudske vlasti i javnih ustanova u Fedraciji BiH prisutan je bio predsjednik sindikata Samir Kurtović, predsjednik koordinacije sindikata KS Enes Šabić, predsjednica SO Edina Suljagić i sindikalni odbor.

Cilj sastanka je da se poboljša status uposlenika u Javnoj ustanovi. Predsjednik UO javne ustanove je prezentirao strategiju javne ustanove i cilju poboljšanja prava i uposlenika i javne ustanove, direktor je iskazao izuzetan socijalni dijalog sa predstavnicima sindikata u cilju poboljšanja statusa prava radnika i stanja u Javnoj ustanovi.

Predsjednik sindikata Samir Kurtović je predložio da se uradi Sporazum između Sindikata i JU kako se realizovali zaključci sa sastanka u cilju poboljšanja prava uposlenika.
Prijedlog je usvojen i u narednom periodu će se potpisati Sporazum koji će definisati prava i rokove u cilju realizacije zaključaka sa izuzetno kvalitetnog socijalnog dijaloga između direktora, predsjednika upravnog odbora JU i predstavnika Samostalnog sindikata.

Back To Top