skip to Main Content
U SINDIKATU JE SNAGA i ZAJEDNO SMO JAČI
Neovisni, Jedinstveni, Solidarni, Otvoreni, Humani, Transparentni
sufbih@gmail.com Tel: 033 207 024, Fax: 033 219 503
Održani 12. Sindikalni Susreti I Edukacija U Neumu U Periodu Od 01. Do 04.09.2022.godine

Održani 12. sindikalni susreti i edukacija u Neumu u periodu od 01. do 04.09.2022.godine

Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federaciji BiH održao je 12. sindikalne igre i edukaciju u Neumu, u periodu 01.-04.09.2022. godine u kompleksu hotela Zenit. Na sindikalnim igrama i edukaciji učešće je uzelo 280 članova sindikata. Edukaciji i igrama sindikata prisustvovali su i gosti iz regionalne organizacije sindikata uprave: Hrvatske, Srbije, Makedonije Crne Gore i Republike Srpske.

Održana su tri modula edukacije na temu:

1. Uloga i značaj sindikalnog povjerenika, predavač magistar prava Samir Kurtović;
2. Pružanje pravne zaštite i uloga medijatora, predavač dipl. pravnik Maja Imamović, stručni savjetnik u stručnoj službi sindikata i
3. Finansijsko poslovanje sindikalne organizacije, predavača magistar Belma Opijač, stručni savjetnik u stručnoj službi sindikata.

Svim učesnicima edukacije uručeni su i certifikati na navedene teme.

Svoje vještene i sposobnosti sindikalci su pokazali u slijedećim sportskim disciplinama: pikado, stoni tenis, šah, plivanje, registrator i povlačenje konopca. Povlačenje konopca je novitet na ovim sindikalnim susretima i to je izazvalo i najveći interes, a koji je prerastao u pravi spektakl. Svim takmičarima koji su osvojili neka od prva tri mjesta u pojedinačnoj konkurenciji uručene su diplome i medalje na svečanoj ceremoniji dodjele, kao i pehari i diplome za kolektivno natjecanje i pehar za fer plej.

Na kraju svečanosti najuspješnijim koordinacijama dodjeljene su i nagrade hotela Zenit u vidu petodnevnog polupansiona za dvije osobe i dva vikend polupansiona za dvije osobe.

Održana je i sjednica Upravnog odbora Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federacijii BiH, na kojoj su, između ostalog, doneseni i slijedeći zaključci:

1. Data je saglasnost Sindikalnoj organizaciji Agencije za privatizaciju Federacije BiH, za pokretanje generalnog štrajka;
2. SUFBiH će uzeti učešće na regionalnim sindikalnim igrama u Tesliću, a koje će biti održane u periodu od 22. do 25.09.2022. godine.

Back To Top