skip to Main Content
Neovisni, Jedinstveni, Solidarni, Otvoreni, Humani, Transparentni
sufbih@gmail.com Tel: 033 207 024, Fax: 033 219 503
Sindikat Turske U Radnoj Posjeti Savezu Samostalnih Sindikata BiH

Sindikat Turske u radnoj posjeti Savezu Samostalnih sindikata BiH

U duhu dosadašnje dobre saradnje sindikata Bosne i Hercegovine i sindikata Turske  predsjednik turskog sindikata HAKIŠ Mahmut Arslan i predsjednik Konfederacije sindikata „Memursen” Ali Yalçin boravili su u radnoj posjeti Savezu Samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine. Dosadašnja saradnja rezultirala je, uz ostalo, rekonstrukcijom zgrade Doma sindikata u Sarajevu, čiju obnovu su turski sindikati pomogli uz posredovanje TIKA-e.

Sindikat Turske u radnoj posjeti

Savez samostalnih sindikata BiH i turski sindikati najavili su da će i u narednom periodu raditi na zajedničkim projektima u okviru međunarodne saradnje. Dio aktivnosti bit će usmjeren i na pozivanje biznismena bošnjačkog porijekla koji žive u Turskoj da investiraju u Bosnu i Hercegovinu.

Delegacija sindikata Turske posjetila je i Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika, kojom prilikom im je prezentiran i projekat edukacije i sindikalnih igara Samostalnog sindikata. Predsjednik sindikata Turske podržao je sindikalnu saradnju i ukazao na važnost borbe za prava radnika.

Sindikat Turske u radnoj posjeti 2

U okviru posjete delegaciju sindikata Turske primio je i član Predsjedništva BiH nj.e. g-din Bakir Izetbegović koji je podržao saradnju sindikata i naglasio da je na tom planu potrebna sinergija sindikata i vlasti, s ciljem da društveno bogatstvo bude što pravednije raspoređeno, a ne skoncentrisano u rukama pojedinaca.

Back To Top