skip to Main Content
Neovisni, Jedinstveni, Solidarni, Otvoreni, Humani, Transparentni
sufbih@gmail.com Tel: 033 207 024, Fax: 033 219 503
Održana Sjednica ROSUP-a

Održana sjednica ROSUP-a

Sjednica Regionalnog odbora Sindikata uprave i pravosuđa Jugoistočne evrope održana je 08.02.2019. godine u Sarajevu. Sjednici su prisustvovali predstavnici sindikata: Državnih službenika i namještenika u FBiH; Sindikat pravosuđa i uprave Crne Gore; UPOZ Makedonija; Sindikat pravosuđa Srbije; Samostalni sindikat državnih službenika i zaposlenika u institucijama BiH i Sindikat uprave Republike Srpske.

Tema sastanka bila je aktuelna situacija u sindikatima, problemi sa kojima se susreću u svom radu i zajedničke aktivnosti i podrška sindikatima u radu, te razmjena iskustava u pregovaranju oko kolektivnih ugovora i rješavanju ostalih problema. Predstavnici Samostalnog sindikata iznijeli su ključne probleme s kojima se susreću u radu.

Za delegacije sindikata upriličena je i radna posjeta Općini Ilidža, gdje je predstavnike sindikata ugostio Općinski Načelnik Senaid Memić, koji je predstavio način rada i organizovanja Općine Ilidža, a koja važi za jednu od najuspješnijih lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini.

Na kraju konferencije, predstavnici sindikata su se složili da je ostvarena dobra saradnja između sindikata i da će se ona i dalje nastaviti.

 

Također je donesen zaključak da granski sindikati Bosne i Hercegovine uzmu učešće u projektu u kojem će uzeti učešće i International Labour Organization.

 

Back To Top