skip to Main Content
Tel.: +387 33 207 024 E-mail: sufbih@gmail.com
Viber Slika 2019 06 26 13 31 35

U prostorijama Federalnog zavoda za PIO/ MIO održan je konstruktivan sastanak kojem  su prisustvovali predstavnici Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika FBiH, predsjednik Samir Kurtović, predsjednik Sindikalne organizacije FZ PIO/ MIO Mehmed Boloban, zamjenik predsjednika Sindikalne organizacije Ervin Kamberović, generalni sekretar Adil Aljić, i predsjednik Neovisnog  sindikata FZ PIO/ MIO Mostar Tomislav Kvesić.

Ispred Menadžmenta FZ MIO/ PIO sastanku su prisustvovali direktor  Zijad Krnjić, zamjenik Ivan Rogić i zamjenik direktora SAS Muhidin Subašić.

Na sastanku je iskazano razumijevanje i opredijeljenost obje partnerske strane za rješavanjem otvorenih pitanja koja su kao prijedlozi i primjedbe Sindikata postavljeni prema Menadžmentu FZ PIO/ MIO.

 

Poslije duže diskusije te iznošenja mišljenja i stavova od strane predstavnika Samostalnog sindikata i Menadžmenta FZ PIO/ MIO , donešeni su i usvojeni slijedeći zaključci:

  1. Postignuta je saglasnost da se krene s postupkom izrade- izmjene Sistematizacije radnih mjesta  FZ PIO/MIO pri čemu će se uzeti u obzir i voditi računa o prijedlozima Samostalnog sindikata za popravljanje materijalnog statusa i socijalne pozicije zaposlenika SSS – a putem koeficijenata složenosti,  kao i  drugim opravdanim i realnim prijedlozima Samostalnog sindikata;
  2. Postignuta je saglasnost da se krene s postupkom izmjena Pravilnika o radu, tačnije sa izmjenama članova 90. i 91. u smislu njihovog jasnijeg i konzistentnijeg definisanja, te definiranju pitanja naknade troškova prijevoza zaposlenika i drugim opravdanim prijedlozima i izmjenama;
  3. Prilikom izrade ovih pravilnika obavezno će se konsultovati Samostalni sindikat u skladu sa Zakonom o radu i Granskim Kolektivnim ugovorom.
Back To Top