Početna stranica Vaša pitanja Kontakt informacije
 
Čestitka
Svim članovima Sindikata i njihovim porodicama želimo SRETNU I USPJEŠNU NOVU GODINU!!!
Pripadnicima pravoslavne i katoličke vjeroispovijesti, želimo sretan Božić i da ga u zdravlju i veselju proslave!

 
Vlada FBiH neće mijenjati Odluku o Izmjenama Uredbe o naknadama troškova za službena putovanja
 

BOSNA I HERCEGOVINA
FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE
PREMIJER
Broj 01-34-1910/11
Sarajevo 16. decembar 2011. godine
 

Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika u organima državne službe,
sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine
N/p predsjednik Salih Kruščica
 

Poštovani
 

Ovim putem želim Vas informisati da sam zatražio od Ante Krajine, federalnog ministra finansija da obavi konsultacije sa predstavnicima Sindikata u vezi sa izmjenama Uredbe o naknadama troškova za službena putovanja.
Izražavam žaljenje što konsultacije nisu obavljene ranije, u skladu sa odredbama Protokola o međusobnoj saradnji Vlade FBiH i Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine, ali napominjem da se navedena Odluka neće mijenjati, te da je usaglašena na nivou Bosne i Hercegovine unutar Fiskalnog vijeća BiH.
S poštovanjem.
 

 

Premijer
Nermin Nikšić


Ekonomsko socijalno vijeće FBiH je u utorak, 29.11.2011. godine donijelo zaključak da se od Vlade FBiH traži povlačenja izmjena Uredbe o naknadama troškova za službena putovanja, tako da je ovaj sindikat uputio pismo Vladi za povlačenje istih, zbog izostanka konsultacija sa Sindikatom.


U istom pismu, po navedenom pitanju, zatražen je sastanak sa Vladom FBiH.

Sporazum Vlade i Sindikata
Vlada FBiH i Sindikat postigli Sporazum kojim se utvrđuje akontativna osnovica za obračun plaća za četvrti kvartal 2011. godine, u iznosu od 330,00 KM, u skladu sa usvojenim Pravilnicima o plaćama i naknadama.
Usvojen Pravilnik o unutrasnjoj organizaciji Arhiva Federacije
Sindikalne aktivnosti pozitivno okončane!
Predsjednik Sindikata, Salih Kruscica i direktor Arhiva Federacije dali maksimalan doprinos kako bi se problem sa prekobrojnim radnicima riješio na što bezbolniji način.Smjernice sindikalnim organizacijama
Obzirom da Vlada FBiH nije utvrdila osnovicu za obračun plaća koja će se primjenjivati u fiskalnoj 2012. godini, u cilju blagovremenog usvajanja Budžeta Vlade FBiH za 2012. godinu, Federalno ministarstvo finansija je dalo smjernicu (u kojoj nije navedena osnovica za obračun plaća) da se sredstva za isplatu bruto plaća i naknada te doprinosa zaposlenih planiraju na nivou sredstava odobrenih Budžetom za 2011. godinu (u kojoj se primjenjivala osnovica od 330) a što je u skladu sa mjerama štednje koje će Vlada FBiH nastaviti provoditi i u 2012. godine.Upućeno još jedno pismo premijeru Vlade FBiH u vezi regresa
Nakon dobijene informacije premijera Vlade FBiH o razmatranju Inicijative Sindikata državnih službenika i namještenika u FBiH za isplatu regresa za 2011. godinu, i usvajanju radnog zaključka kojim se Federalnom ministarstvu finansija daje preliminarna saglasnost da do kraja 2011. godine izvrši isplatu sredstava planiranih za tu namjenu, u ovisnosti od raspoloživih finansijskih mogućnosti, Sindikat je uputio još jedno pismo premijeru.
Informacija Vlade FBiH
Vlada FBiH zadužila Federalno ministarstvo finansija da, u skladu s raspoloživim finansijskim mogućnostima, do kraja godine planira sredstva za ovu namjenu.
<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 85 - 91 od 142
 
Info
 Tel.: +387 33 207 024
 Fax. +387 33 219 503 
 E-mail:

Image


 
 
© 2006-2008 www.sufbih.ba